07 квітня 2021 р

Група К 18 1/9

Тема: Способи подавання та вимоги до якості виробів з тіста

Вимоги до якості

Вироби з тіста повинні мати правильну форму, рівномірно засма­жену верхню кірочку, без тріщин, надривів, яка щільно прилягає до м'якушки. Колір кірочки — світло-золотистий або світло-коричневий. Тісто добре пропечене, еластичне, при легкому натискуванні пальцем набуває первинної форми, не крихке, рівномірно пористе, без пустот.

Смак, запах повинні відповідати виду виробу і його складу, проте без присмаку гіркості, надмірної кислотності. Не допускаються сто­ронні запахи і присмаки.

Готові вироби зберігають у чистому, сухому, світлому приміщенні з температурою 6—20°С у лотках. При цьому їх укладають рядами так, щоб вироби не втратили форми. Строк реалізації — 24 год.

При більш тривалому зберіганні вироби черствішають внаслідок зміни стану крохмалю і білків.

Домашнє завдання:

Опрацювати на описати способи подавання виробів з тіста (прісного, дріжджового та бездріжджового)  надіслати фото- або відео-звіт.

надсилати на e-mailhitechnic6711139@gmail.com

Або на Viber: 095 93 81 629

 


Немає коментарів:

Дописати коментар