07 квітня 2021 р
Група К 18 1/9
Тема: Способи подавання та вимоги до якості виробів з тіста
Вимоги
до якості
Вироби
з тіста повинні мати правильну форму, рівномірно засмажену верхню кірочку, без
тріщин, надривів, яка щільно прилягає до м'якушки. Колір кірочки —
світло-золотистий або світло-коричневий. Тісто добре пропечене, еластичне, при
легкому натискуванні пальцем набуває первинної форми, не крихке, рівномірно
пористе, без пустот.
Смак, запах повинні відповідати виду виробу і його
складу, проте без присмаку гіркості, надмірної кислотності. Не допускаються сторонні
запахи і присмаки.
Готові
вироби зберігають у чистому, сухому, світлому приміщенні з температурою 6—20°С
у лотках. При цьому їх укладають рядами так, щоб вироби не втратили форми.
Строк реалізації — 24 год.
При більш тривалому зберіганні вироби черствішають внаслідок зміни стану
крохмалю і білків.
Домашнє
завдання:
Опрацювати на описати
способи подавання виробів з тіста (прісного, дріжджового та
бездріжджового) надіслати фото- або
відео-звіт.
надсилати на e-mail: hitechnic6711139@gmail.com
Або на Viber: 095 93 81 629
Немає коментарів:
Дописати коментар