20 квітня 2021 р.
Група К 18 1/9
ТЕМА: Підбір
начинок та поєднання їх з сиром. Правила подавання страв з сиру.
Сир — цінний білковий кисломолочний продукт харчування.
До його складу входять повноцінні білки
(13-18 %), жир (0,6-18 %), молочний цукор (1-1,5 %), мінеральні речовини (1 %),
всі вітаміни молока (А, В, Е, РР, С, групи В) і вода (64,7—77,7 %). Енергетична
цінність 100 г сиру 226 ккал, або 945 кДж.
Сир поділяють на жирний (вміст жиру 18
%), напівжирний (9 %), нежирний і м'який дієтичний. Кислотність жирного сиру
вищого сорту — не більше 200 °Т, напівжирного — 210 °Т, нежирного — 220 Т;
кислотність сиру І сорту — відповідно не більше 225, 240 і 270 °Т. Вміст вологи
(%) не більше 65 в жирному, 73 — в напівжирному і 80 — в нежирному сирі.
Дефектами сиру є присмак кормів, виражений кисломолочний смак, гіркота. М'який
дієтичний сир має ніжну, однорідну, злегка мастку консистенцію, кисломолочний
смак і запах, білий з кремовим відтінком колір, рівномірний по всій масі.
Кислотність 210 °Т, жирність 11 % і нежирний. В кулінарії сир використовують у
натуральному вигляді з цукром, цукровою пудрою, сметаною, молоком; для
приготування сирної маси з різними наповнювачами, а також для гарячих страв.
Домашнє завдання:
Вирішіть проблемну ситуацію: на підприємство масового
харчування надійшов дуже кислий сир. Що необхідно зробити? Ваші дії?
надсилати на e-mail: hitechnic6711139@gmail.com
Або на Viber: 095 93
81 629
Немає коментарів:
Дописати коментар